Bölümümüz öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Selçuk ERKAYA ve Arş. Gör. Şaban ULUS, 15-28 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Stutgart eyaletine bağlı Esllingen kentinde “FESTO DidacticGmbh&Co. KG” fabrikalarında 2 hafta süren teknik gezi ve eğitimlere katılmışlardır. Teknik gezi kapsamında FESTO teknoloji ve eğitim merkezleri, Mercedes ve Porsche müzeleri, Carl Zeiss optik mercek üretim fabrikaları, Göppingen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Göppingen Endüstri Meslek Lisesi gezilerek eğitimlere katılmışlardır.

“Endüstriyel Otomasyon Eğitim Teknikleri ve Donanımları” başlıklı eğitimin içeriği:

• Otomasyon teknolojisi/PLC eğitim paketleri
  • Elektrik Mühendisliği/Elektronik eğitim paketleri
  • Mekatronik ve Fabrika Otomasyonu
  • Mobil Mekatronik Öğrenme Sistemi Robotino
  • Pnömatik ve Hidrolik Eğitim Paketleri
  • Proses otomasyon ve Kapalı Döngülü Otomasyon Sistemleri
  • Sistem simülasyonu ve sanal öğrenme alanı CIROS
  • FestoDidactic ve Festo teknoloji merkezi ve yenilikler
  • Mekatronik Sistemler, laboratuvarlar ve endüstriyel otomasyon hakkında Göppingen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi gezisi
  • GewerblicheSchule Endüstri Meslek Lisesi ve Alman eğitim sistemi